Artikel

10 Tips voor Down The Rabbit Hole 2017

Het festivalseizoen is in volle gang. En hoewel Best Kept Secret nog maar net achter de rug is, plakt de echte festivalganger er vanaf komende vrijdag doodleuk nog een weekendje Down The Rabbit Hole aan vast. Het programma is ook dit jaar weer om van te smullen, al is de ‘verelektronisering’ van de hedendaagse alternatieve muziek ook op DTRH duidelijk zichtbaar.
Muzine.nl tipt de tien bands die je absoluut moet zien, en gaat bovendien, als met een kaarsje in het duister, stiekem ook nog op zoek naar wat gitaargeweld in Ewijk.

 

SOULWAX

Hoewel het nieuwe album From Dewee wat tegenvalt, staat de band van de Vlaamse broertjes Dewaele live altijd garant voor spektakel. Bovendien belooft platenlabel [PIAS] in een rondgestuurd persbericht een mix van de nieuwe plaat, plus flink wat all-time classics. Met zevenkoppige band in een set-up met modulaire synths en maar liefst drie drummers.
In de late uurtjes zijn de broers nog te bewonderen als 2ManyDJs met een dj-set in de Teddy Widder.

Zaterdag, 20.35u. Hotot.

WAND

Opperhoofd Cory Hanson verzamelde voor het nieuwe, vierde, album Plum, dat eind september verschijnt, een geheel nieuwe groep muzikanten om zich heen, en liet de plaat volledig ontstaan uit lange jamsessies. Het resultaat mag er zijn. Psychedelische gitaarmuziek uit het zonnige Los Angeles.

vrijdag, 19.30u. Fuzzy Lop.

 Cage The Elephant

CAGE THE ELEPHANT

Voor een feestje moet je naar Cage The Elephant. De band komt van origine uit Kentucky, verhuisde in 2008 naar Londen, en laveert met het grootste gemak tussen zonnige indiepop, punk, garage en psychedelica.

Vrijdag, 16.45u. Hotot.

WARPAINT

All-girl band uit Los Angeles verraste in 2010 met het fantastische album The Fool, dat louter lovende kritieken ontving, en is sindsdien bijna onafgebroken op tournee. Vorig jaar verscheen alweer het derde album Heads Up, waarop de dames ook hebben leren dansen. Laat je zondagavond betoveren in de Teddy Widder.

Zondag, 19.00u. Teddy Winder

 

 Warpaint

ALL WE ARE

Heerlijke driestemmig gezongen indiepop van dit trio, bestaande uit een Braziliaan, een Ier en een Noorse. Niets meer, maar zeker niets minder. Check het nieuwe album, en je bent verkocht. Je moet er vroeg voor aan de bak, maar je zult er geen spijt van krijgen.

Vrijdag, 14.00u. Fuzzy Lop

THE AVALANCHES

En weer is het tijd voor een feestje. Deze Australische sample-koningen waren na zestien jaar afwezigheid, in 2016 plotseling terug met een nieuw album. Op zich al reden genoeg om een kijkje te nemen. Maar ook het feit dat Father John Misty, die op het nieuwe album gastvocalen voor zijn rekening nam, op dezelfde dag speelt, maakt de kans op een interessante samenwerking op z’n minst aannemelijk.

Zondag, 15.20u. Teddy Widder

 Father John Misty

FATHER JOHN MISTY

J. Tillman is Father John Misty, eerder bekend als drummer van Fleet Foxes. Zijn indierock is even grilling als exentriek. Luister maar eens naar zijn laatste album Pure Comedy. Niet teveel woorden aan vuil maken. Gewoon gaan kijken en luisteren.

Zondag, 20.50u. Teddy Widder

SPOON

Groot geworden door klein te blijven. Beter kun je de status van Spoon niet beschrijven. Gedurende 14 jaar en 8 albums is de cultstatus van deze Texanen tot ongekende hoogte gestegen, met het dit jaar verschenen Hot Thoughts als zoveelste hoogtepunt. Intelligente indiepop, met een flinke dosis experiment, maar met altijd oog voor het, al dan niet verborgen, liedje.

Zondag, 17.10u. Teddy Widder

 Bear's Den

CABBAGE

Van de DTRH-website: “ Anarchistische neo-postpunk die doet denken aan the Fall en Buzzcocks, maar dan met de grijns van de Happy Mondays en de balls-out chaos van Fat White Family. Maar laat je niet foppen door de groteske podiumcapriolen waarmee dit zooitje ongeregeld elke tent van start tot finish in de hens houdt, want Cabbage is zo’n zeldzame postpunkband die nog echt iets te melden heeft ook.” Daar hebben we helemaal niets aan toe te voegen!

Zondag, 16.00u. Fuzzy Lop.

BEAR’S DEN

De gloedvolle pop van Bear’s Den staat al een aantal jaar op het punt van de echte doorbraak, maar die laat vooralsnog nog even op zich wachten. En dat is best vreemd want het vorig jaar verschenen Red Earth & Poring Rain is een juweeltje dat zich kan meten met The War On Drugs. Misschien dat hun optreden op DTRH de band het laatste zetje kan geven.

Vrijdag, 18.45u. Hotot.

RONALD RENIRIE

ad bol.com

Muziek algemeen

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us