Artikel

5 jaar Muzine.nl. Met Ten Years Today, Standup '69 en NovaWilde in So What!

Wat vliegt de tijd. Muzine.nl bestaat dit jaar alweer vijf jaar, en dat moet uiteraard gevierd worden. Daarom hebben we een speciale editie van Muzine.nl Presents samengesteld in So What in Gouda, met drie talentvolle jonge bands die stevig aan de weg timmeren, en de komende jaren zomaar eens hele hoge ogen zouden kunnen gooien in het Nederlandse muzieklandschap: NovaWilde, Standup ’69 en Ten Years Today.

En wie jarig is moet trakteren, dus geven we volop gratis kaarten weg.  Wat je daarvoor moet doen? Verdomd weinig.
Stuur een mail met je volledige naam naar jarig@muzine.nl en je staat automatisch op de gastenlijst.

 

Novawilde

Dit stel jonge honden uit Rotterdam mixt indiepop met postpunk en punky garagerock. De eerste single verschijnt 20 april, en op de dag van hun show in So What brengt het viertal hun debuut-EP uit. Novawilde is rauw en subtiel tegelijkertijd. Check de video maar eens van single Ode To Obligation.

 

Standup'69

 (foto: Rene Oonk)

Het gaat goed met de Rotterdamse muziekscene, de laatste jaren. Een van de exponenten daarvan is Standup'69. Dit trio, met zangeres Emmy Kadee als blikvanger, gooit uiteenlopende alternatieve stijlen in de blender, met als resultaat een heerlijk venijnige smoothie van shoegaze, indierock en psychedelica. Debuutalbum Communicate verscheen onlangs via Butler Records. Check hier de video van single Communicate With Me.

 

Ten Years Today

Deze drie gastjes uit Groningen gaan als een tierelier met hun mix van grunge, punk en indierock. Ze speelden begin dit jaar maar liefst 4 shows op ESNS, stonden 5 mei op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival in hun thuisstad, spelen begin juni op Vestrock, tekenden een platencontract bij Gentlemen Recordings, en toeren zich momenteel een slag in de rondte ter promotie van hun eerste twee singles Praise The Shit en Do Ya. Een debuutalbum staat gepland voor later dit jaar, dus zorg dat je ze gezien hebt toen ze nog 'klein' waren.

Muzine.nl Presents: NovaWilde, Standup ’69 en Ten Years Today.
Vrijdag 18 mei in So What, Vest 30, Gouda.
Aanvang 20.00u.  Entree € 5,00.
Koop tickets.

ad bol.com

Bulk Alert

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us