Artikel

Een dag op pad met IDLES: All Is Love

IDLES verovert in rap tempo de harten en de charts van Europa. In maart 2017 brachten zij hun eerste album ‘Brutalism’ uit; maatschappelijk geëngageerd, rauw en puur maar ook met de nodige kwinkslagen, liefde en plezier. IDLES’ optredens pakken je bij de lurven (soms letterlijk) want de mannen houden van interactie met het publiek en stappen vol passie in de moshpit of crowdsurfen door de zaal. Elk optreden weer is het raak, en inmiddels weet het Nederlandse publiek dat ook en dus was EKKO al snel uitverkocht.

Tegen vier uur begroeten we de band die komt aanrijden over de Utrechtse keitjes richting EKKO. Een voor een rollen de vermoeide leden uit het busje. De avond ervoor gaven zij een optreden in London en Mark Bowen is niet alleen samen met Lee Kiernan genomineerd voor ‘Best new Guitarist 2017’, maar hij bestuurde ook, met slechts een paar uurtjes slaap achter de rug het busje.

 

 

 

Bassist Adam Devonshire is geblesseerd geraakt. De avond voorafgaand is hij, in tegenstelling tot zijn vrienden, voor het eerst in zijn leven gaan crowdsurfen en verzwikte zijn enkel.

 

 

Dan beginnen zij routineus aan het iets minder glamoureuze deel van het muzikantenbestaan. Geen roadies, maar gewoon vijf vrienden die alle instrumenten, apparatuur en merchandise uitladen, opbouwen, soundchecken, een beetje hangen en wachten, eten en dan uiteindelijk doen wat ze het allerliefste doen; optreden.

 

 

Opbouwen in de grote zaal van Ekko:

 

 

 

 

Frontman Joe Talbot pleegt nog wat telefoontjes met het thuisfront.

 

 

Soundcheck:

 

 

 

Kennismaking met voorprogrammaTthe Sweet Release Of Death:

 

 

Time to kill: het grote wachten, dollen en vervelen voor het optreden is begonnen:

 

 

 

 

...en dan is daar de eerste confrontatie met pepernoten:

 

 

IDLES komt ook nog even een kijkje nemen bij de support act The Sweet Release Of Death:

 

 

En dan is het tijd. Alle vermoeidheid lijkt volledig verdwenen wanneer IDLES het podium van EKKO bestijgt. Energie, energie, energie...en.....liefde:

 

 

 

 

 

Na afloop hebben ze uitgebreid aandacht voor hun fans. Er wordt met plezier geknuffeld en geposeerd. Jon, Lee en Mark pakken alvast in, Joe knuffelt nog rustig even door. Adam verkoopt onderwijl wat vinyl en t-shirts terwijl de rest alweer de bus inlaadt. Op weg naar Duitsland.

 

 

 

 

 

Maar waar het uiteindelijk draait bij IDLES is liefde. Een bijzondere vriendenclub die met een ongeevenaarde combinatie van passie voor muziek, feestjes bouwen en engagement een steeds groter publiek weet te veroveren. IDLES: All is love:

 

 

TEKST & FOTO'S: JAN RIJK & JUDITH ZANDWIJK

 

ad bol.com

Bulk Alert

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us