Artikel

Een dag op pad met The Boxer Rebellion.

Ruim een jaar na het laatste album, Ocean By Ocean, is The Boxer Rebellion al weer terug voor een weekendtourtje in het door de band zo gekoesterde Nederland. En terwijl de meeste bands rustig drie of vier jaar over een nieuwe plaat doen, smeet het viertal afgelopen vrijdag doodleuk een fonkelnieuwe single op hun facebookpagina en is een nieuw  album, dat begin volgend jaar uitkomt, al helemaal klaar. Maar weken voordat dat bekend werd, was het optreden in Paradiso-Noord al uitverkocht. Reden genoeg voor Muzine.nl om de hele dag met de band mee te lopen, en je zo via de lens van onze Rene Oonk een kijkje te gunnen in de keuken van The Boxer Rebellion.

 

Zodra de bus uitgeladen is, kan het opbouwen van de set beginnen.

 

Terwijl de band een soundcheck doet, stellen de technici van de band, Sebastian en Danny, het licht en geluid af....

 

....en checkt gitarist Andrew Smith nog even zijn pedalen.

 

Daarna is het toch vooral veel hangen in de kleedkamer......

 

...tot het om half zes tijd is om een kroeg te zoeken in de Warmoesstraat waar Liverpool-Newcastle United uitgezonden wordt. Zanger Nathan Nicholson en drummer Pers Hewitt zijn de grootste voetbalfans binnen de band. Gitarist Andrew schittert door afwezigheid, omdat speciaal voor deze show in Amsterdam een aantal vrienden en familie zijn overgekomen, en bassist Adam Harrison, die niet zo veel met voetbal heeft,  zit met zijn meegereisde vrouw Jeanne een tafeltje verderop rustig aan een biertje.

 

Terwijl Nathan, Piers en geluidsman Sebastian in de kroeg blijven om de wedstrijd af te kijken, spoed de rest van het gezelschap zich richting Paradiso-Noord, waar een feestelijk backstage diner wacht. Op de foto, van links naar rechts: Muzine.nl fotograaf Rene Oonk, bassist Adam Harrison, zijn vrouw Jeanne, lichttechnicus Danny van der Vert, en cellist Ben Trigg.

 


Ondertussen werkt het verrassend sterke Britse voorprogramma Victories At Sea zich in het zweet.

 

Op de setlijst van The Boxer Rebellion zijn de laatste vier albums, dus vanaf 2009's Union allemaal vertegenwoordigd. Slechts debuutalbum Exits wordt genegeerd.

 

Nog snel een plaatje schieten, vlak voor de show. En dan doen we die van direct na het optreden er maar gelijk bij.

 


En dan: aan het werk voor een uitverkocht Paradiso-Noord.


Met na een overtuigende show van anderhalf uur het onvermijdelijke afscheid.

 

Het is al jaren een gewoonte van The Boxer Rebellion om zich na het optreden met de volledige band naar de merchandise stand te begeven, om wat T-shirts en albums te signeren, of een babbeltje te maken met de fans.
En daarna is de dag weer om, en spoed de gehele crew zich na een overnachting in een Amsterdams hotel de volgende ochtend om tien uur richting de Eurotunnel in Calais te begeven.

FOTO'S: RENE OONK.  TEKST: RONALD RENIRIE

Het nieuwe album (titel nog onbekend) verschijnt begin volgend jaar.
De nieuwe single What The Fuck kun je hieronder beluisten:

 

ad bol.com

Bulk Alert

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us