Artikel

ad bol.com

Bulk Alert

Klangstof geeft concert op dak Parkeergarage WTC/Beursplein in Rotterdam

De Noors/Nederlandse band Klangstof geeft op vrijdag 1 juni 2018 een concert op het dak van Parkeergarage WTC/Beursplein in Rotterdam. Dit optreden op een unieke locatie is onderdeel van de Rotterdamse Dakendagen en wordt gepresenteerd door Rotown, Parfum de BoemBoem en Motel Mozaique Concerts. De support is in handen van M. & Winterdagen. 

KLANGSTOF
Klangstof is een dynamische Noors/Nederlandse band rondom Koen van de Wardt. Dynamisch is het toverwoord: de groep klinkt op sommige momenten zo breekbaar als glas, andere songs stijgen op als razende vliegende auto’s door Blade Runner-achtige futuristische bouwwerken. Net als grote voorbeeld Thom Yorke teert van de Wardt op gevoelens van onrust, vervreemding en afzondering.

Met het verbluffende We Are Your Receiver heeft Klangstof meteen een internationaal publiek verworven. De band speelde op het prestigieuze festival Coachella, tourde door Amerika met The Flaming Lips en ontving een Edison. De fijnzinnige, met synths en elektronica doorspekte pop blijft zich intussen op verrassende manieren ontwikkelen op nieuwe EP Everest.

M. & WINTERDAGEN
Mink Steekelenburg is de drijvende kracht achter minimal/neoklassiek collectief Winterdagen; een verkenningstocht van beeldende, zachte en melancholische muziek. De laatste EP Grenzeloze Rotterdammers werd uitgebracht op het Zweedse label 1631 Recordings, dat al eerder werkte met oa. Nils Frahm, Hauschka en Dustin O’ Halloran.

Winterdagen schreef de compositie Bouwgrond met de Rotterdamse spoken word-artiest M. – in opdracht van Parfum de BoemBoem, over het verleden, heden en toekomst van het gebied rondom Depot Boijmans Van Beuningen. M. ziet en vertaalt in zijn werk de schoonheid van het alledaagse. In combinatie met de fraaie, experimentele klanken van Winterdagen wordt zijn doorleefde poëzie nog verder uitvergroot.

OVER HET DAK
Het dak van Parkeergarage WTC/Beursplein is het festivalhart tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Met een ticket voor Klangstof kunnen bezoekers ook de rest van het weekend gratis dit dak bezoeken. Op zaterdag en zondag is er de hele dag (muziek)programma, eten, drinken en natuurlijk het uitzicht.

Klangstof en M. & Winterdagen
Parkeerdek WTC-Beursplein in Rotterdam

Vrijdag 1 juni 2018
Deuren open: 19.30 uur | aanvang: 20.15 uur
Entree: €16,50 (inc. servicekosten)
Tickets zijn direct verkrijgbaar via: 
rotown.nlmotelmozaique.nlrotterdamsedakendagen.nl en ticketmaster.nl 

 

Tags: 

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us