Artikel

ad bol.com

Bulk Alert

Motel Mozaique 2018: 10 bands die je niet mag missen.

Vanaf komende donderdag, 19 april is het weer drie dagen lang feest voor de muziekliefhebber die net iets verder kijkt dan gemiddeld. Op diverse locaties in de Rotterdamse binnenstad schotelt festival Motel Mozaique je ook dit jaar weer een zeer uitgebreid keuzemenu voor, bestaande uit relevante opkomende binnen- en buitenlandse bands uit het alternatieve circuit. De redactie van Muzine.nl proefde vast voor, en tipt tien muzikale gerechten die je niet mag missen.

 

ISLAND
donderdag, 21.00u. Schouwburg, Kleine Zaal

De perfecte start van driedagen MOMO. Vier jonge honden uit Londen die begin deze maand debuteerden met Feels Like Air, een indie album dat elf liedjes lang melancholie en intensiteit uitstraalt. The Boxer Rebellion meets The War On Drugs.

Lees hier het interview dat Muzine.nl’s Tess Janssen onlangs had met ISLAND.  

 

LUKA
vrijdag, 17.15u. Plaza Mozaique

Aan de vooravond van een drukke vrijdag op MOMO is het lekker wegdromen bij de ingetogen liedjes van de Rotterdamse singer-songwriter Lisa Lukaszczyk en haar band.

 

 ISLAND

 

MAURO PAWLOWSKI & BRAAKNOOT ENSEMBLE
vrijdag, 20.00u. Schouwburg, Grote Zaal

Geen Motel Mozaique zonder Mauro (Evil Superstars, dEUS). Ditmaal vertolkt hij samen met het Braaknoot Ensemble zijn interpretatie van Boudewijn de Groot’s klassieke cultalbum Nacht en Ontij uit 1969.

 

KELE OKEREKE
vrijdag, 21.00u. Arminius

Voorman van de Britse band Bloc Party. Staat in oktober met zijn band in AFAS Live om debuutalbum Silent Alarm integraal te spelen. Zijn soloalbums barsten van de elektronica, en zijn zowel dansbaar als intens. Een moetje…

 

 Kele Okereke

 

JOHAN
vrijdag, 22.00u. Schouwburg, Grote Zaal

Ruim acht jaar nadat zanger Jacco de Greeuw zijn band ophief, is het vlaggenschip van Excelsior Recordings terug met een album vol ijzersterke gitaarliedjes. Geen reünie, maar een nieuw begin.

 

METZ
vrijdag, 01.00u. Rotown

Mis vooral deze ongelofelijke bak teringherrie niet, zo laat op de vrijdagavond. Metz uit Canada wordt met elk album beter en beter. Luister maar eens naar hun derde album Strange Peace dat eind vorig jaar verscheen op het fameuze Sub Pop label. Fugazi meets Death From Above.

 

 METZ

 

M. & WINTERDAGEN
donderdag (opening), vrijdag (Schouwburg) en zaterdag (Bouwput, met Tamino).

Winterdagen, de band van pianist Mink Steekelenburg, bassist Martijn Eikenhout en violist Jaap Rovers, is zo langzamerhand een indrukwekkend project aan het worden, getuige de vele samenwerkingen met een wagonlading interessante muzikanten. Voor het optreden op MOMO componeerde de band muziek bij de teksten van dichter/spoken word artiest M. waarmee ze maar liefst drie dagen te beluisteren zijn.

 

SPILL GOLD
zaterdag, 18.00u. Club Vibes

Het voornaamste doel van deze Amsterdamse band, bestaande uit drie leden van Bird On A Wire, is om de luisteraar in vervoering te brengen. En het maakt zangeres/gitariste Rosa Ronsdorf niet uit of dat dansend og liggend op de vloer gebeurt. Het mag wat ons betreft allebei.

 

 Spill Gold

 

TAMINO
zaterdag, 22.00u. Schouwburg, Grote Zaal

Unieke muzikant uit België met Arabische roots stond al op Werchter, Pukkelpop en in een uitverkochte Ancienne Belgique in Brussel. Aanrader.

 

HUSKY LOOPS
zaterdag, 00.45u. Rotown

Stevige indierock met een flinke bak synths. Postpunk, noise, psychedelica. Husky Loops uit Londen heeft het allemaal.

 

Verder niet te missen: Everything Everything, Weval, Songhoy Blues, J. Bernardt, Lewsberg en NIKO.

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us