Artikel

Verslag: 5 jaar Muzine.nl met Ten Years Today, Standup'69 en Novawilde: een heerlijk feestje.

Muzine.nl bestaat vijf jaar, en om dit heuglijke feit te vieren was er afgelopen vrijdag een mooi feestje in Poppodium So What in Gouda. Onze redactie selecteerde drie talentvolle, jonge Nederlandse bands, Novawilde, Standup’69 en Ten Years Today, om het feestje kleur te geven, zette onze sterreporter Wim du Mortier achter de draaitafels, en vroeg fotograaf René Oonk vervolgens om daar een verslag van te maken. Het werd een legendarisch avondje.

 

Het lijkt een mirakel. Alle bands zijn op tijd, en schuiven aan voor een gezamenlijke maaltijd, bereid door de gastvrije vrijwilligers van So What.

 

Na het eten moet er opgebouwd worden. Willem-Pieter Zoutendijk, gitarist van Standup’69 is vast bezig met zijn effectpedalen.

 

De mannen van het licht en geluid overleggen even met elkaar.

 

Novawilde opent de avond, dus aan hun de eer om uitgebreid te soundchecken.

 

En we zijn los! Het Rotterdamse Novawilde presenteert vanavond hun titelloze debuut-EP. Heerlijke indierock die zich bevindt tussen de energie van Arctic Monkeys en de muzikale subtiliteit van Radiohead. Een ongepolijste diamant die alleen nog maar meer kan gaan schitteren.

 

Onze hoofdredacteur Ronald Renirie doet zijn best om de avond aan elkaar te praten, maar geleidelijk aan valt ook hij ten prooi aan de alcohol. Hier gaat het nog net goed.

 

Standup’69 is een band die moeilijk in een hokje te plaatsen is. En dat is precies de reden waarom we ze op ons feestje wilden hebben. Shoegaze? Psychedelica? Indierock? Het zal wel. Het Rotterdamse drietal bracht in krap veertig minuten een mooie dwarsdoorsnede van hun onlangs verschenen debuutalbum Communicate.

 

Ondertussen is het heel gezellig in de kleedkamer.

 

Het Groningse Ten Years Today is de afsluiter van de avond, en laat met hun mix van punk, funk, indie en grunge zien waarom ze een van de grote Nederlandse beloften zijn. Drie jonge honden, met een ongelofelijke portie energie. Deze boys hebben pas twee singles uit, maar hun debuutalbum verschijnt in september. Hou ze in de gaten.

 

De Muzine.nl redactie had een mooie avond, maar ook de bands konden het uitstekend met elkaar vinden. Hoogste tijd voor een groepsfoto dus. Het was nog lang onrustig in Gouda.

FOTO'S: RENE OONK

ad bol.com

Bulk Alert

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us