Artikelen

20 Jaar OK Computer

Het is deze week 20 jaar geleden dat Radiohead’s monumentale album OK Computer verscheen. Muzine.nl vroeg toonaangevende muzikanten van o.a. The Boxer Rebellion, Moss, The Posies, Racoon, Orange Skyline, Far, WHITE en Morrissey & Marshall naar hun beleving van misschien wel het beste album van de jaren negentig..
 

10 Tips voor Down The Rabbit Hole 2017

Het festivalseizoen is in volle gang. En hoewel Best Kept Secret nog maar net achter de rug is, plakt de echte festivalganger er vanaf komende vrijdag doodleuk nog een weekendje Down The Rabbit Hole aan vast. Het programma is ook dit jaar weer om van te smullen, al is de ‘verelektronisering’ van de hedendaagse alternatieve muziek ook op DTRH duidelijk zichtbaar.
Muzine.nl tipt de tien bands die je absoluut moet zien, en gaat bovendien, als met een kaarsje in het duister, stiekem ook nog op zoek naar wat gitaargeweld in Ewijk.

The Clash. Aflevering 2: Maxïmo Park - Risk To Exist

Aflevering 2 van de Muzine.nl reeks The Clash gaat wederom tussen Wim Du Mortier en Fabian Hofland, ditmaal over de nieuwe Maxïmo Park. Fabian is fan van het eerste uur en zag de band nog live in London, voor het verschijnen van hun debuutalbum op Warp. Wim is al jaren gecharmeerd van de band, maar in het bijzonder van frontman en zanger Paul Smith en diens uitstapjes. Over het nieuwe album zijn de meningen, op zijn zachtst gezegd, verdeeld.

10 Tips voor The Life I Live Festival van programmeur Patrick Clerkx

Den Haag kleurt op 26 en 27 april oranje. Festival The Life I Live trakteert op de 50e verjaardag van onze koning op maar liefst 50 bands. Op verschillende locaties in de Haagse binnenstad kun je tijdens Koningsnacht en op Koningsdag helemaal gratis kijken en luisteren naar onder meer My Baby, Fresku, Compact Disk Dummies, Birth Of Joy, The Mysterons, Island, en nog veel meer. The Life I Live programmeur Patrick Clerkx leidt je via zijn 10 tips door het oranje Haagse woud.

10 Tips voor Motel Mozaique 2017

Muzine.nl’s Wim du Mortier is al jaren een trouw bezoeker van Motel Mozaique. Het Rotterdamse festival heeft dit jaar een wel heel mooie line-up samengesteld, te zien op diverse locaties in de havenstad. Speciaal voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, vroegen we Wim naar de tien bands die hij zeker gaat zien.

Pages

ad bol.com

Muziek algemeen

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us