Artikelen

Mark Sandman en 25 jaar Cure For Pain

Op vrijdag 14 september is het precies 25 jaar geleden dat het iconisch album Cure For Pain van Morphine verscheen. De band uit Boston viel op door de ongebruikelijke bezetting (bas, drums, zang en saxofoon), het instrumentgebruik (bas met slechts twee snaren en bespeeld met een slide) en de donkere doorleefde stem van frontman en songschrijver Mark Sandman. Muzine's Fabian Hofland blikt terug op deze bijzondere band.

De Tips voor Metropolis 2018

Welke bands mag je niet missen tijdens Metropolis 2018? Ook dit jaar krijg je van ons een mooie lijst met de leukste bandjes die op het gratis toegankelijke Rotterdamse festival staan op 8 juli.. Maar omdat het komende zondag wederom erg warm dreigt te worden, stelde onze Wim du Mortier twee verschillende routes voor je samen. Een voor de luie festivalbezoeker die slecht tegen de warmte kan en op zijn gemak van de vele bandjes wil genieten, en een voor de muzikale ontdekkingsreiziger die lak heeft aan de brandende zon en zich zonder problemen door de menigte wurmt, in de hoop iets nieuws tegen te komen.

Een dag op pad met Shame tijdens DTRH

Begin dit jaar verscheen Songs Of Praise van de Britse band Shame. Een album dat volstaat met hoekige, non-conformistische, melodieuze punkrock, die even energiek en opruiend klinkt als hun live optredens. Naast sensationele clubshows, werden festivals als Lowlands, Eurosonic en Pukkelpop al aan gort gespeeld, en afgelopen weekeinde bleef er na hun show op DTRH ook niet veel meer dan wat smeulende puinhopen over van de Fuzzy Lop tent. Muzine.nl liep de hele dag met deze vijf jonge honden uit Zuid-Londen mee.

Exclusieve videopremière: Cronin - She Saves

De Ierse broertjes Michael en Johnny Cronin ademen muziek. Na een aantal singles verscheen onlangs het debuutalbum The First Kiss Of Love waarop de gebroeders schijnbaar achteloos indiepop mixen met soul, rock en pure pop, en op de een of andere manier een aantal prominente grootheden uit de muziekindustrie voor zich wisten te winnen. Zo schreef Nick Cave over de band “"Cronin  sound  like  me,  but  in  tune". En ook The Pogues’ Shane McGowan is fan, net als BBC Radio DJ Steve Lamacq: “Touches  of  A  House,  Neil  Diamond,  Nick  Cave,  Richard  Ashcroft."

Verslag: 5 jaar Muzine.nl met Ten Years Today, Standup'69 en Novawilde: een heerlijk feestje.

Muzine.nl bestaat vijf jaar, en om dit heuglijke feit te vieren was er afgelopen vrijdag een mooi feestje in Poppodium So What in Gouda. Onze redactie selecteerde drie talentvolle, jonge Nederlandse bands, Novawilde, Standup’69 en Ten Years Today, om het feestje kleur te geven, zette onze sterreporter Wim du Mortier achter de draaitafels, en vroeg fotograaf René Oonk vervolgens om daar een verslag van te maken. Het werd een legendarisch avondje.

Pages

ad bol.com

Bulk Alert

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us