Artikelen

Een dag op pad met IDLES: All Is Love

IDLES verovert in rap tempo de harten en de charts van Europa. In maart 2017 brachten zij hun eerste album ‘Brutalism’ uit; maatschappelijk geëngageerd, rauw en puur maar ook met de nodige kwinkslagen, liefde en plezier. IDLES’ optredens pakken je bij de lurven (soms letterlijk) want de mannen houden van interactie met het publiek en stappen vol passie in de moshpit of crowdsurfen door de zaal. Elk optreden weer is het raak, en inmiddels weet het Nederlandse publiek dat ook en dus was EKKO al snel uitverkocht.

Een dag op pad met Aestrid.

Voor de serie Op Pad Met… loopt Muzine.nl dit keer een dag mee met Aestrid tijdens de release party ter ere van hun nieuwe single I Dream Of You And Me in het Utrechtse dB’s.  Zanger/gitarist Bo Menning, bassist/toetsenist JJ Sielcken en drummer Ray Murphy zijn harde werkers. Ouderwetse mannen met ambitie en in het bezit van de toewijding om die ambitie waar te maken. Zo trokken ze eerder dit jaar naar Canada om hun zesde album op te nemen, dat in februari volgend jaar moet verschijnen. En slechts drie dagen voor het release feestje van hun kersverse single stapte de band uit Soest in Amsterdam uit het vliegtuig na een 10-daagse tour door datzelfde land.

5 Tips voor Crossing Border 2017

Dit weekend is het weer tijd voor Crossing Border. Het toonaangevende multidisciplinaire festival vindt plaats in Den Haag in ’t Paard, De Lutherse Kerk, Humanity House en Het Koorenhuis. Op donderdag is er een literair programma rond de uitreiking van de Europese Literatuurprijs en op vrijdag en zaterdag kun je genieten van literatuur, interviews, een heel programma over graphic novels, spoken word en heel veel muziek. Om je een beetje te helpen met keuzes maken in het mooie muziekprogramma volgen hier vijf tips van onze recensent Fabian Hofland.

Een dag op pad met King Kong Company.

Het uit het Ierse Waterford afkomstige gezelschap King Kong Company verraste vorig jaar met een moddervette danceplaat waarop dikke beats, dance, rock, een vleugje ska en reggae, drum 'n' bass, The Chemical Brothers, LCD Soundsystem, Underworld en The Prodigy (wiens Neil McLellan het album mede produceerde) elkaar de tent uit vechten om de aandacht. Afgelopen zomer volgde een triomftocht langs Britse festivals als Glastonbury en Electric Picnic, en werd King Kong Company zelfs uitgeroepen tot beste Ierse live act. En wie het bonte gezelschap eerder live aan het werk heeft gezien snapt waarom. Live is KKC namelijk een waar visueel spektakel met danseressen, blazers, visuals, en natuurlijk de onvermijdelijke apenmaskers. Muzine.nl trok tijdens het Amsterdam Dance Event een hele dag met de band op, en maakte daar het volgende fotoverslag van. 

Exclusieve première nieuwe Aestrid single I Dream Of You And Me.

Vandaag verschijnt I Dream Of You And Me, de nieuwe single van Aestrid, en het is wederom een, op zijn zachtst gezegd, intens werkstukje geworden. Precies zoals we van de drie-eenheid Bo Menning (zang/gitaar), Jurriaan Sielcken (bas/toetsen) en Ray Murphy (drums) al eerder gewend waren op de laatste twee albums Silver en No Map Or Adress uit respectievelijk 2016 en 2014.

Pages

ad bol.com

FIFA 18

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us