Column

De Muziekfilosoof

De Muziekfilosoof....reflecteert  (1)

De onzichtbaar verzamelde enen en nullen zoemen op de achtergrond als ik onderzoekend het zilveren schijfje bekijk. De digitale content van een CD versleuteld in het spiegelende oppervlak waarin ik mezelf herken. Zowel een fysieke als een tonale 'reflector'

En wie herkent zichzelf niet in muziek? Laat zijn gemoed niet beroeren bij die ene uithaal van die verschrikkelijke zanger of die knagende gitaarsolo? Starend in het niets geeft de muziek een ijkpunt, een herinnering of een richting aan. Niet om te kijken maar om te voelen.

De ongrijpbare abstracte wereld van muziek heeft een verbond gesloten met het emotionele bestaan van de mens. Doelgericht worden we geraakt door de muzikale poëzie van een ander, bij de verdienste van degene die het 'gevoel ' zo goed weet te vertalen. Is het uit zelfmedelijden?

Menige frustratie, onzekerheid en het verlangen naar meer is er door blootgelegd, en misschien wel opgelost. En dat voor maar twaalf (!) euro. Het goedkoopste psychologische medium ter wereld.

 

De Muziekfilosoof.....luisterde  (2)

De muziekfilosoof luisterde. Keihard knallende beats zijn oren in, recht op hun doel af. Zenuwvernietigende, opbouwende bassen. De dj´s natte droom. De nieuwe supersterren. Rockende concentratieschuivers. Begenadigd knopbediende met een voorliefde voor zangeressen van het type achtergrondkoor.

Het bezorgt menig dansende luisteraar een schreeuwend, doch muisstille oude dag.

(Rob van Gameren is muzikant,  songwriter van The Yes Please, en filosofeert er in zijn vrije tijd driftig, doch poëtisch op los...)

ad bol.com

Bulk Alert

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us