Over het hoofd

Het is al vroeg donker en onaangenaam waterkoud in Manchester als ik op een novembermiddag een platenzaak in vlucht. Mijn gezelschap drinkt een biertje in een naastgelegen pub als ik de uitverkoopbakken vol... (Lees verder)

Stelling: Je maakt je tweede album in 1993. Een plaat vol met soepel gepolijste, catchy, up-tempo punkpop pareltjes. Maar je komt uit Seattle: Boem! Grunge-tag. Grungeperiode over: Bam! Weg ... (Lees verder)

Phaser is een nu gaze band uit Washington DC, opgericht in 1998. Na een handvol EP’s brengen zij in 2001 Sway uit in eigen beheer. Het enige volwaardige album van de Amerikanen vindt... (Lees verder)

Na een tweetal EP's verschijnt in 1993 het album Shoulder Voices van de Ierse band Rollerskate Skinny. Een zwaar op het geluid van My Bloody Valentine leunende, experimentele plaat waar al... (Lees verder)

Op een donkere avond in 1998 ontmoeten managers van de machtige platenmaatschappij Capitol elkaar op het hoofdkantoor in Los Angeles. Er valt een vloek en de beslissing wordt genomen deze band voor eens en... (Lees verder)

Popsicle werd in 1991 opgericht in het Zweedse Stockholm, en stond aan de basis van een ware golf aan uitstekende indie bands die aan het begin van de jaren negentig ontstond in Zweden, zoals The Cardigans... (Lees verder)

Sommige bands blijven voor altijd in het ondergrondse, worden stelselmatig over het hoofd gezien of simpelweg vergeten. The Longcut kan daar over meepraten. De band is in 2002 opgericht in Manchester en... (Lees verder)

Pages

ad bol.com

Bulk Alert

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us