Recensie

The Wedding Present. Paard, Den Haag.

The Wedding Present. Paard, Den Haag., recensie , review

Altijd leuk als The Wedding Present weer eens op bezoek is in ons kikkerlandje. En al helemaal als er een  ‘Best of’-setlijst op het programma staat. De realiteitszin van voorman David Gedge is wat dat betreft te prijzen, want de laatste twee albums, Going, Going… uit 2016 en Valentina (2012) behoorden, om het voorzichtig uit te drukken, niet bepaald tot de hoogtepunten uit het oeuvre van de Britten, en worden dan ook grotendeels genegeerd.

Drieëndertig jaar na de oprichting heeft Gedge een setlijst samengesteld om van te smullen, met songs van vooral de echt sterke albums van de band, zoals het in bescheiden kring legendarische debuut George Best, Bizarro en het ondergewaardeerde, door Steve Albini geproduceerde Seamonsters.
Met Gedge als enige overgebleven bandlid uit de originele bezetting – hij versleet in de loop der jaren rond de vijfentwintig muzikanten- mis je toch bij die oude songs bepaalde finesses, en wordt er af en toe ronduit rommelig gemusiceerd, maar het mag de pret niet drukken, want de redelijk goed gevulde Grote Zaal van het Haagse Paard gaat anderhalf uur lang los op klassiekers als Everyone Thinks He Looks Daft, Don’t Talk Just Kiss, Lovenest Why Are You Being So Reasonable Now en Getting Nowhere Fast, een cover uit 1980 van het obscure postpunk bandje Girls At Our Best.

 

 

En als de vroegere lievelingen van de in 2004 overleden legendarische radio-DJ John Peel dan ook nog eens afsluiten met classic My favourite Dress, publiekslieveling Kennedy en Take Me!  (Gedge doet nog altijd niet aan toegiften) is het feest voor de aanwezigen compleet.

Ijzersterk was dit optreden van The Wedding Present niet te noemen, daarvoor was het gewoonweg te rommelig, en ontbraken teveel cruciale elementen in het spel van de band, maar een lekkere ‘trip down memory lane’ was het zeker.

TEKST:  RONALD RENIRIE
FOTO’S:  JAN RIJK

 

Gezien: 

Paard, Den Haag, 29/09/2018

Muzine Beoordeling: 

6

ad bol.com

Bulk Alert

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us